Over Julia

Julia Veldman c animatie

Julia Veldman C is een Nederlandse animatie regisseur, animator en illustrator, geboren Groningse en woont en werkt in Amsterdam. Ze studeerde af aan Design Academy Eindhoven in 2011.

Haar debuutfilm Andrej werd genomineerd voor een Haff Grand prix en werd wereldwijd vertoond op festivals waaronder Animaze Le miaff at Annecy & Kuandu International Animation Festival.  De documentaire ‘Nuts” die ze animeerde won een Sundance award in 2017.

Julia’s werk is zowel veelzijdig als eigen, en beslaat een groot aantal onderwerpen. Ze animeert en geeft vorm voor Nederlandse televisieprogramma’s zoals VPRO Tegenlicht, Heel holland bakt en Onze boerderij, maar werkt ook voor internationale opdrachtgevers zoals The new York Times en The school of life.

Julia werkt in 2d digitale animatie, waarbij ze een handgetekend proces van frame voor frame animatie gebruikt. Haar figuren zijn speels en expressief, haar handschrift herkenbaar.

Naast beeldmaker is ze ook een verhalenverteller in hart en nieren. Ze maakt wekelijkse comics die je op haar instagram account vindt.

Neem contact op voor animaties, illustraties, vormgeving en storytelling. 

Naast haar werk als animator was Julia ook online samensteller en vormgever bij VPRO Tegenlicht tot 2021

Fun fact:
Julia richtte ooit een boyband op in de hoop de Brexit te voorkomen, the Breunion Boys