Over

Julia Veldman is animator en vormgever en houdt zich graag bezig met het vertalen van complexe onderwerpen naar begrijpelijke en vermakelijke verhalen, zowel visueel als in woord en concept. Ze combineert haar animatiepraktijk met haar functie als designer en online lead bij VPRO Tegenlicht. Zo kan ze haar passies combineren: belangrijke onderwerpen onder de aandacht brengen, én het maken van mooie dingen. Uiteindelijk wil ze niks minder dan de wereld verbeteren. Op grote schaal, of door de glimlach op iemands gezicht als die haar gif’s gebruikt of animaties ziet.

Ze zit dan ook vaak grijnzend achter haar tekentablet in Amsterdam-Noord.

Julia studeerde in 2011 af aan Design Academy Eindhoven

Julia Veldman
Proces

Bij Julia Veldman c kun je terecht voor animaties, van concept tot uitwerking. 

Het ontwikkelproces voor een animatie heeft een aantal stappen:

Concept en tekst.

Heb je een idee, maar nog geen tekst? Ook daarbij kan Julia helpen. We gaan in gesprek over het doel van je animatie en schrijven op basis daarvan een voice-over. Als dat nodig is, want misschien is het verhaal wel in beeld alleen te vertellen!

In dit stadium bepalen we ook de stijl, en hoe de karakters er uit komen te zien.

Storyboard:

Als we weten welk verhaal we gaan vertellen schetsen we een storyboard. Een goed moment om te kijken welke dingen beter in tekst en beeld verteld kunnen worden. Nu weten we precies wat er gaat gebeuren in de animatie.

Animatic

We maken een bewegend, getimed storyboard. Het liefst met de uiteindelijk audio. Is het spannend? Werkt het zoals we hebben gedacht? Dit is het moment om nog dingen te veranderen.

Uitwerking

De animatie kan op verschillende manieren worden uitgewerkt. Helemaal ‘frame by frame’, dus 24 frames per seconde, als cut-out animatie, of een combinatie van de twee. Dit heeft allemaal met tijd en budget te maken en de gewenste look van het eindresultaat.

Sound design.

Geluid bepaalt voor een groot deel de emotie die een film overbrengt. Julia heeft een netwerk van sound designers en componisten waar ze regelmatig mee werkt. 

Neem contact op!